Hoe maak je een luxe buitenkeuken passend in je tuin?

De tuin verrijken we tegenwoordig met passende elementen. Moderne overkapping met buitenkachels, een poolhouse met extra opbergmogelijkheden of ruime terrassen. Binnen deze trend neemt de vraag naar een buitenkeuken ook toe. Bij het zoeken naar je eigen luxe buitenkeuken is het verstandig om deze passend te maken in het tuinontwerp.

Hiervoor geldt dezelfde gedachtegang als bij de andere tuinelementen. Past mijn buitenkeuken bij mijn huis of steekt het totaal af tegen de rest van het huis? Wat is de juiste positie voor een mooie buitenkeuken in mijn tuin? Heb ik genoeg ruimte voor een luxe buitenkeuken of is een losse bbq genoeg? Dit zijn overwegingen die je maakt voordat je een buitenkeuken koopt. Je wil dat de keuken bij je huis, tuin en jezelf past.

Pas als je antwoord kan geven op deze vragen, kan je op zoek naar je ultieme luxe buitenkeuken.

 
 

Een buitenkeuken passend in je tuinontwerp

We hebben steeds meer aandacht voor de aankleding van de tuin. Waar vroeger een stuk gras of een aantal plaveien genoeg was, is dat tegenwoordig een no-go. De tuin is een verlengstuk van het huis geworden. We kijken meer naar het geheel. We verrijken de tuin met bijpassend meubilair. Buitenkeukens zijn daarin een verlengstuk van je huis en tuin.

Wat is een luxe buitenkeuken?

Een luxe buitenkeuken zegt het zelf al. Het is een buitenkeuken vol luxe. Een simpele barbecue is met gemak in iedere tuin of balkon te plaatsen, maar een buitenkeuken neemt een groter gedeelte van de tuin in.

 

Buitenkeukens zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kan een buitenkeuken bestaan uit een losse tafel van hout of beton met daaraan of -in een bbq. Een luxe buitenkeuken onderscheidt zich door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen en accessoires.

 

Zo is een granieten werkblad duurzamer en gebruiksvriendelijker dan een blad van hout. Graniet gaat lang mee en is kras- en snijvast. Een houten blad kan verkleuren en een messnede zit er permanent ingekerfd. Duurzaamheid en passend in het tuinontwerp zijn de voornaamste redenen om te kiezen voor een buitenkeuken van luxe.

 
 

Welke accessoires kan je in je buitenkeuken integreren?

Een goede vraag om jezelf te stellen: Wat zit er allemaal in mijn mooie buitenkeuken? Welke accessoires denk ik nodig te hebben? In eerste opzicht denkt iedereen aan een barbecue; een kolenbarbecue waarbij je direct de bekende smaak, geur en sfeer van rokerigheid en zomeravonden krijgt. Maar een barbecue is absoluut geen must, want er zijn veel meer accessoires te integreren in je luxe buitenkeuken naast een bbq. Lees hieronder alles over de verschillende mogelijkheden.

Een luxe buitenkeuken met een gas bbq

Een gasbarbecue gebruik je voor het gemak en efficiëntie. Je draait de knop om, ontsteekt het vuur en je bent klaar om te grillen, bakken of braden. Je hoeft niet een half uur van tevoren de kolen op te warmen. Je bent klaar wanneer jij dat wil. Mochten je gasten spontaan zin krijgen in een overheerlijk gerecht? Met een gasbarbecue kan je in een handomdraai de wensen van je gasten werkelijkheid maken. Als bij jou een luxe buitenkeuken draait om gemak, dan is een gasbarbecue een logische keuze. Bekijk welke gas bbq wij gebruiken in onze luxe buitenkeukens.

 

Waan je in Italië met een pizzaoven

Natuurlijk kan je op de kolenbarbecue een pizzasteen leggen en de meest verrukkelijke pizza’s maken. Maar een echte pizzaoven is bijna niet te verslaan als het gaat om meesterlijk lekker pizza’s. Vroeger waren dit grote, logge stenen constructies, maar tegenwoordig zijn de ovens veel handzamer. In plaats van een grote schoorsteen in je tuin, neemt een pizzaoven een klein deel van je aanrecht in beslag. Hierdoor houd je genoeg ruimte over om je pizza te beleggen, om ze daarna in de oven te schuiven. Het mooie van een pizzaoven in de je buitenkeuken is dat je jezelf altijd eventjes in Napels kan wanen. Spelenderwijs pizza’s beleggen met je gezin of met vrienden aan lange tafels langs je luxe buitenkeuken.

 

Koken zoals in een binnenkeuken

Gaspitten komen het meest in de buurt van je gebruikelijke gasfornuis binnen. Maar in plaats van een kookplaat met gaspitten in je mooie buitenkeuken te stoppen, zijn er opties om ze prachtig weg te werken. Zo kan je gaspitten mooi wegwerken in het werkblad. Hierdoor heb je geen grote metalen plaat in het midden van je keukenblad, maar een paar losse pits die er strak en modern uitzien. In principe werken de gaspitten in je luxe buitenkeuken hetzelfde als die in je keuken binnen zitten. Met een paar pannen maak je eenvoudig een overheerlijk gerecht. Daarnaast nemen losse gaspitten weinig ruimte in beslag.

 

Een grillplaat voor de burgerfanaat

Big American burgers worden gemaakt op een grillplaat. Mocht jij een echte grillfanaat zijn, dan mag een grillplaat niet missen in je luxe buitenkeuken. Vaak zijn er grillverlengstukken voor zowel de kolen-, als gasbarbecue te krijgen. De echte burgerfan kan altijd kiezen voor een grillplaat in zijn eigen buitenkeuken. Op z’n Amerikaans met vrienden rondom de grill met een burger press de perfecte burger maken. 

 
 

Waarom kiezen voor een buitenkeuken?

Met een buitenkeuken breng je de luxe van een binnenkeuken naar buiten. Hierdoor ben je buiten van al het gemak voorzien van een binnenkeuken, maar kan genieten van de natuur om je heen. Je hoeft niet in je eentje in de keuken te zwoegen, afgezonderd van gasten, vrienden of familie. Met een luxe buitenkeuken sta je midden in het gezelschap. Je mist geen enkel moment. Terwijl jij een mals stuk kalfsvlees naar perfectie bereidt, kan je toch meepraten met alle gesprekken.

 

Een luxe buitenkeuken van FIDDR®

Bij FIDDR® maken we buitenkeukens die passen in je tuinontwerp. We denken met je mee. Bij ons kan je jouw ultieme buitenkeuken met ons samenstellen. Hiervoor maken we gebruik van de beste materialen. Een luxe buitenkeuken die je het hele jaar kan gebruiken.

 

Een FIDDR® brochure ontvangen?

Vorige
Vorige

Is een stoombad goed voor je?

Volgende
Volgende

7 ideeën voor het inrichten van een 20ft Office®