Dit zijn de wellness trends in 2022

We moeten goed voor onszelf zorgen, daarvan zijn we steeds meer bewust. Veel stress, prikkels en onzekerheid maken dat selfcare steeds belangrijker wordt. Door het gebruik van mobiele apparaten en het nieuwe thuiswerken staan we altijd ‘aan’ en dat levert naast voordelen ook veel nadelen op. Wellbeing en fitness, oftewel wellness, is steeds belangrijker. Voor een goede mentale en fysieke gezondheid geven we je hier een aantal wellness trends op een rij.

Wellness trends

1. voldoende Slaap

Als je een paar nachten slecht slaapt, heeft dit direct zijn weerslag op je gesteldheid, zowel mentaal, fysiek als emotioneel. Je bent prikkelbaar, hebt minder concentratie en bent somberder. Goed slapen is daardoor een erg belangrijk element van wellness. De spieren ontspannen en de hartslag daalt door een goede nachtrust. Het lichaam en de hersenen bouwen hernieuwde energie op voor een aankomende dag. Organen herstellen en de hormoonhuishouding blijft in balans; alles door een goede nachtrust. 

 
Wellness trends

2. de natuur ingaan

Iedere dag zijn we druk aan het forenzen van en naar werk met de auto of het openbaar vervoer. Daar aangekomen zitten de meesten van ons het grootste deel van de dag zonder beweging en in kunstmatig licht. We maken te weinig stappen en krijgen te weinig zonlicht. De makkelijkste, snelste en fijnste manier om dit te bestrijden is om naar buiten te gaan. 

Loop een rondje in jouw lunchpauze. Of ga in je vrije tijd het bos in. De natuur intrekken reduceert stress en creëert ontspanning. Langere tijd in de natuur zorgt voor een lager cortisolniveau, wat de graadmeter voor de stresservaring. Wandelen in de natuur verbetert bovendien het korte termijn geheugen. Vandaar dat wij dit zien als een erg fijne wellness trend.

 
Wellness trends

3. een boek lezen

Een terugkerende trend is het lezen van een boek . Tegenwoordig is iedereen druk bezig met de telefoon en heeft hem constant in de hand. Een telefoon en computer geven blauw licht af, wat ons lichaam rechtstreeks beïnvloedt. Ons brein denkt door het blauwe licht dat het dag is en dat we alert moeten blijven. Een boek geeft geen licht en zorgt ook niet voor de vermoeiende spanning in ons brein. Leg die telefoon weg en pak een boek.

 
Wellness trends

4. Gezond eten en drinken

Wat we al wisten is dat het drinken van veel water enorm gezond is. Ook het minderen (of helemaal stoppen) van alcohol draagt bij aan een gezonde leefstijl. 

Daarnaast realiseren mensen zich vaker dat het minderen van de vleesconsumptie beter is. Niet alleen voor het milieu en de dieren, maar ook voor de gezondheid. Plantaardig eten en de inname van meer vezels draagt bij aan een beter humeur, een gezonder gewicht en het zorgt voor de toename van energie.

 
Wellness trends

5. Acupunctuur

Een toepassing die steeds vaker te vinden is in onze westerse samenleving is de van oorsprong Chinese geneeskunde acupunctuur. Op bepaalde punten in het lichaam plaats de acupuncturist naalden, waardoor de lichaamsbalans herstelt. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de algehele gezondheid. Hoewel het een eeuwenoude geneeswijze is, zien we het in Nederland als een nieuwe wellness trend. Een trend die steeds verder stijgt in zijn populariteit.

 
Wellness trends

6. Ontspannen in eigen tuin

In ons drukke leven zijn we allemaal op zoek naar ontspanning en rust. We kunnen simpelweg niet altijd áán staan. Een fijne manier om snel tot ontspanning te komen is door naar een wellness resort te gaan of door een wellness tuin in te richten. Daar heb je alle mogelijkheden om tot ontspanning te komen tijdens een rondje sauna. Een sauna heeft veel positieve effecten op je mentale en fysieke gesteldheid.

 

Wil je tot de ultieme ontspanning komen? Dan is onze 20ft Wellness misschien de nieuwste wellness trend voor jou.  Dit is een mobiele wellness unit waarbij luxe en gemak voorop staan. Ze kunnen met gemak op ieder plek geplaatst worden. Dus ook in jouw achtertuin. Deze mobiele wellness units bestaan uit één geheel en bevatten een hoogwaardige Finse sauna, een comfortabele douche, een bruisende massage spa of een rustgevende hottub. 


Wil je meer informatie ontvangen?

Vorige
Vorige

Is een dompelbad gezond?

Volgende
Volgende

Hoe moet je jouw spa winterklaar maken?