Massage spa voor in de tuin kopen? Dit zijn de 6 benodigdheden!

Een massage spa in de tuin is het hele jaar door genieten van warm water en bubbels. Een spa in de buitenlucht betekent genieten van de natuur, terwijl je geest en lichaam helemaal tot rust komen. Overweeg jij om een massage spa voor in de tuin te kopen? We hebben alle benodigde informatie samengevoegd in één overzicht. Daardoor weet jij waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een spa in de tuin.  

Massage spa voor in de tuin

1. Verschillende merken spa’s

Er zijn ontzettend veel verschillende merken buitenspa’s op de markt. Om de juiste spa te vinden die aan jouw wensen en eisen voldoet, is het verstandig om te kijken wat de verschillende merken te bieden hebben. Het is goed om te onthouden dat er een verschil zit tussen een massage spa, whirlpool en hottub.

De term spa is de overkoepelende naam voor baden met bubbels, jets en massagestralen. Hieronder vallen alle verschillende merken spa’s. Tussen de verschillende merken zit een groot verschil in prijs in kwaliteit. Een opblaasbaar bad met bubbels is in principe ook een spa, maar deze gaan gemakkelijk kapot en kunnen niet tegen extreme weerschommelingen. Een duurdere spa, zoals een Sundance® spa, gaat veel langer mee en heeft krachtige jets die voor hydrotherapie zorgen.

 
Spa in de tuin

2. Aantal personen

Bij het aanschaffen van een massage spa is het belangrijk om te bekijken hoeveel personen je van zitplaats wilt voorzien. Wil je een spa voor het hele gezin? Of ben je op zoek naar een spa om met vrienden te delen? Misschien wil je wel een spa helemaal voor jezelf. Neem dit vooral mee in de overweging. Het is altijd gezellig om met verschillende personen tegelijk te genieten van een spa. Zitten, liggen of beiden zijn ook overwegingen die zwaar mee kunnen wegen. Daarnaast beïnvloedt het aantal zitplaatsen enorm. Groter is nou eenmaal duurder.

 
Stroomverbruik Spa

3. Stroomverbruik

Als je gebruik wil maken van de spa wanneer jou dat uitkomt, zorg er dan voor dat je de warmte van het water op peil houdt. De grootste kosten zitten in het verwarmen van het water in de massage spa. De massagejets en -stralen verbruiken namelijk nauwelijks stroom. Om stroomverbruik te minimaliseren is goede isolatie van belang. Duurdere spa’s zijn meestal extra geïsoleerd, waardoor de stroomkosten lager liggen. Ook dalen de stroomkosten naarmate de spa dichter bij het huis staat en/of beschut wordt door een overkapping. De gemiddelde kosten per dag (inclusief verbruik) liggen ongeveer tussen de 1,00 en 1,50 euro per dag. 

 
Onderhoud spa

4. Onderhoud

Voor een buitenspa is het verstandig om te zorgen voor een overdekte plek. Zo kan je bij slecht weer ook genieten van een een ontspannende spa sessie. Daarnaast beschermt een overkapping de spa tegen beschadigingen van buitenaf. Voor goed onderhoud is het belangrijk dat iedere spa beschikt over filters die het water schoonhouden. Om optimaal te kunnen functioneren moeten de filters maandelijks schoongemaakt worden. Op den duur moeten de filters vervangen worden. Het is aan te raden dit minstens eens per jaar te doen afhankelijk van de gebruikshoeveelheid van de massage spa.

Voorafgaand aan het gebruik van de spa is het verstandig om even te douchen. Gel, haarlak, make-up en bodylotion kunnen de waterbalans ernstig aantasten. Zwemkleding is vaak ook een boosdoener. In zwemkleding zit nog resten van wasmiddel en wasverzachter. Het is verstandig om zwemkleding van tevoren goed uit te spoelen. Verder is het aan te raden om het bad eens per kwartaal een grondige schoonmaakbeurt te geven. Het toevoegen van chloor of chloorvrije systemen zorgen ervoor dat er geen gevaarlijk bacteriën in het water komen. 

 
Ondergrond Spa

5. Egale ondergrond

Een vlakke ondergrond in de tuin is van groot belang voor een spa. De ondergrond moet gemakkelijk het totale gewicht van het water, de spa en de gebruikers kunnen houden. Een vloer van zandcement of een betonnen fundering als ondergrond is ideaal. Een houten terrasdek met extra ondersteuning voor het gewicht is ook een optie. De ondergrond moet in ieder geval het gewicht op uniforme wijze dragen, zonder dat zich verplaatsing of verzakking voordoen. 

 
Installatie Spa

6. Extra voorzieningen

Houdt rekening met een aantal extra voorzieningen bij het aanleggen van een massage spa. Bij de installatie moeten waterafvoer en -toevoer, elektriciteit en een stabiele bodem in het oog gehouden worden. Ook is het verstandig om de spa op een aparte stroomgroep aan te sluiten. Dit heeft te maken met het hoge elektriciteitsverbruik van een spa.

 

Welke type spa jij ook kiest of het meeste aanspreekt, ze hebben allemaal een ontspannen uitwerking op je en hebben alleen voor- en nadelen. Wil jij ook de voordelen van een gezonde spa ervaren en tot de ultieme ontspanning komen? Dan is onze 20ft Wellness misschien iets voor jou om een luxe wellness ruimte thuis in te richten. Dit is een mobiele wellness unit waarbij luxe en gemak voorop staan. Ze kunnen met gemak op ieder plek geplaatst worden. Dus ook in jouw achtertuin.

Vraag voor meer informatie naar de 20ft Wellness® brochure.

Vorige
Vorige

DE VOOR- ÉN NADELEN VAN EEN MASSAGE SPA IN DE TUIN

Volgende
Volgende

Is de sauna gezond?