DE VOOR- ÉN NADELEN VAN EEN MASSAGE SPA IN DE TUIN

Wie droomt er niet van een eigen massage spa in de tuin? Een eigen wellness element waar je in alle beslotenheid gebruik van kan maken wanneer jij dit wilt. Welke voordelen zitten eraan? En zijn er ook nadelen? Wat kost zijn de kosten van een spa? Waar moet je verder aan denken? In deze blog vertellen we je er meer over.

de nadelen

Aanschaf spa

de aanschaf

Als je beslist om een massage spa aan te schaffen, dan heb je natuurlijk te maken met aanschafkosten. Gelukkig zijn er spa’s te krijgen in veel verschillende soorten en maten. Voor bijna iedere portemonnee is er wel een passend bubbelbad te krijgen.  

Let wel op dat het per soort bad verschilt of deze in elke seizoen te gebruiken is. Een opblaasbare is bijvoorbeeld vooral geschikt in de zomer en mag in de winter niet buiten staan in verband met kans op bevriezing en beschadiging. Soms is het verstandiger om een beetje meer uit te geven, zodat je er het hele jaar rond plezier van kan hebben.  

 
Onderhoud

onderhoud en schoonmaak

Heb je een massage spa aangeschaft en gebruik je deze regelmatig, dan ontkom je niet aan het onderhoud en de schoonmaak. Gelukkig is dit vrij simpel en gemakkelijk. Chloortabletten houden het water schoon. Om dit goed te reguleren is het verstandig om de pH-waarde van het water regelmatig te controleren. Zo blijft het bad hygiënisch en iedereen die er gebruik van maakt gezond. Daarnaast is het aan te bevelen om het water twee tot drie keer per jaar te verversen..

 
Energiekosten spa

energiekosten

Bij het gebruik van een massage spa ontkom je niet aan hogere energiekosten. Je wilt tenslotte dat het water in je spa op de juiste temperatuur is en blijft. Vanzelfsprekend liggen de kosten in de winter hoger dan in de zomermaanden. Er zijn verschillende factoren waarmee je dit overigens kan beïnvloeden. 

Een goedkope spa verbruikt doorgaans meer stroom dan de duurdere variant. De goedkopere baden zijn minder goed geïsoleerd en het verwarmingselement heeft een lager vermogen, waardoor hij meer stroom nog heeft om het water een constante temperatuur te geven. Als de massage spa onder een overkapping of dicht bij het huis staat verliest hij minder warmte en kost het minder stroom om terug te komen op de juiste temperatuur. Om te voorkomen de spa snel zijn warmte verliest, is het verstandig om een isolatiedeksel te gebruiken.

De laatste tip voor lagere energiekosten is: Laat de massage spa’s nachts aanstaan. Door het aan te laten verbruik je uiteindelijk minder stroom dan het volledig opnieuw verwarmen van het water tot 38 °C. Dit is vooral van toepassing als je dagelijks gebruik maakt van je spa.

De voordelen

Voordelen wellness

ontspanning

Weg met stress. Een massage spa is heerlijk op avonden of koude dagen. Het warme water met jetstreams brengen je lichaam tot rust. De waterstralen masseren de spieren waardoor deze ontspannen en de gewrichten zich kunnen ontlasten. Het bevordert de bloedsomloop en daarmee versnel je de afvoer van afvalstoffen. Een massage spa biedt de ontspanning en rust, die je nodig hebt na een stressvolle dag.

 
Voordelen Wellness

Goede gezondheid

De warmte en ontspanning dragen bij aan een goede gezondheid en welzijn. Het helpt bij het genezen van blessures en kan bijdragen aan verlichting of vermindering van klachten zoals fibromyalgie en artritis. Terwijl het ontspannend is voor je lichaam is het een opkikker voor je geest. Na de warmte voel je je verkwikt, scherper en alerter. Waarschijnlijk komt dit door de ontspanning, waardoor het hoofd even geleegd is.

 
Voordelen Wellness

Rust geven aan je lichaam

Een spa zorgt ook voor een snelle reiniging van je lichaam. Dan doelen we niet op het schoonspoelen in het water. Door de warmte van het water en een verbetering van de bloedcirculatie ga je zweten. Hierdoor kan het lichaam afvalstoffen beter afvoeren. Het zorgt voor een schoonmaken van binnenuit.

Daarnaast kan aromatherapie in spa’s helpen bij het behandelen van spierpijn, gewrichtspijn en reumatische klachten. De geuren werken ook bij spanningen en slapeloosheid. Het werkt in op het onderbewuste en kan een verstoord zenuwstelsel in evenwicht brengen. 

 
Voordelen Wellness

gesteldheid

Met de juiste verlichting oftewel chromotherapie vergroot je het gevoel van wellness en ontspanning . In sommige massage spa’s is dit ingebouwd. Met een besturingssysteem is er een keuze uit verschillende kleuren. Elke kleur heeft zijn weerslag op je gesteldheid en kan bepaalde klachten verlichten of zelfs laten verdwijnen.

 
voordeel eigen wellness

Ieder moment op iedere dag

Een massage spa in je tuin is niet seizoengebonden (mits je geen opblaasbare hebt). Je kan op ieder moment even lekker de ontspanning induiken. Het water heeft een weldadige temperatuur van 38°C, waardoor je hiervan het hele jaar kan genieten. Juist in de koudere maanden zijn de gezondheidseffecten het grootst!

Last, but not least... een massage spa in je tuin smoelt gewoon goed. Het ziet er luxueus uit en het is een blikvanger. Bij de meeste spa’s kan je zelf de kleur van de omkasting kiezen waardoor deze in het ontwerp van de tuin past. Je eigen wellness ruimte inrichten in de tuin, wie wil dat nou niet?

 
Voordelen van Wellness aan huis

Wil je een kant-en-klaar wellness thuis concept, compleet met sauna? Dan is onze 20ft Wellness misschien iets voor jou.

vraag je 20ft wellness® brochure aan

Vorige
Vorige

WELLNESS THUIS INRICHTEN: DIT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN

Volgende
Volgende

Massage spa voor in de tuin kopen? Dit zijn de 6 benodigdheden!