Ontvang 21% btw terug bij investering in een tuinkantoor

Een aanzienlijk deel van je zakelijke investering terugkrijgen. Klinkt goed toch? Hoe kom je hiervoor in aanmerking en waar moet je op letten? We hebben de criteria voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker dat je niets misloopt.

 
 

Weloverwogen keuze

Wil je een thuiskantoor aanschaffen? Zorg dan dat je goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden. Kan je bijvoorbeeld beter kiezen voor een aan-of verbouw of een losse kantoorunit? Alle opties hebben hun voor- en nadelen. Een aanbouw is een goede investering. Nadeel is dat je hem niet mee kunt nemen wanneer je verhuist. En een losse kantoorunit is relatief eenvoudig te plaatsen in je tuin maar je moet wel extra voorzieningen aanleggen. Ben je vooraf goed geïnformeerd? Dan kan je een weloverwogen keuze maken.

 
 

Wel of geen btw terug?

Om 21% btw terug te krijgen van je thuiskantoor heeft de belastingdienst een aantal criteria opgesteld.

  • Criteria 1: eigen ingang

    De ruimte heeft een eigen op- of ingang. Heeft het een ingang via de tuin? Prima, zolang je het kantoor maar niet bereikt via het woonhuis.

  • Criteria 2: daglicht

    Mogelijkheid tot daglicht in de ruimte door bijvoorbeeld een glazen schuifpui, deur of raam. Als er maar direct daglicht binnenkomt. Voldoende daglicht maakt werken prettiger. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat voldoende daglicht op de werkplek zorgt voor meer productiviteit (bron: Arbo).

  • Criteria 3: eigen voorzieningen

    Het kantoor heeft eigen water-, energie- en sanitaire voorzieningen. Gebruik van het toilet in het woonhuis is dus niet voldoende.

  • Criteria 4: omzet

    Minimaal 30% van je omzet wordt verdiend in dit thuiskantoor. Ben je dus veel buiten de deur aan het werk, dan voldoe je hoogstwaarschijnlijk niet aan deze voorwaarde.

Wil je hier meer over weten? Meer informatie vind je op de website van De Belastingdienst.

Handige tool

De Belastingdienst heeft een handige tool waarmee je checkt of jouw huiskantoor aftrekbaar is. Let op: geen situatie is hetzelfde. Er is bijvoorbeeld een verschil wanneer je een thuiskantoor in een huur- of koopwoning hebt. Heb je een huurwoning en gebruik je de werkruimte voor zowel je onderneming als privé? Dan mag je alleen de kosten aftrekken die je maakt voor je onderneming. Twijfel je of jouw tuinkantoor voldoet aan de gestelde eisen? Neem dan contact op met een fiscaal dienstverlener of De Belastingdienst.

 
 

En dan actie!

Voldoe je aan alle eisen? Dan heb je recht op 21% teruggave! Dit is het moment om te kijken hoe je jouw 20ft Office wilt inrichten. We helpen je graag bij het vormgeven van jouw plannen.  

Meer weten over de tuinkantoren van 20ft? Bekijk de mogelijkheden op de website.


Een 20ft Office® brochure ontvangen?

Vorige
Vorige

De voordelen van het sedumdak

Volgende
Volgende

Een extra belastingvoordeel? Investeer in een 20ft Office.